
Technicy żywienia z klasy 2c z Zespołu Szkół nr 2 w Mrągowie odwiedzili zakład przetwórstwa owocowego Wild w Marcinkowie. Była to pierwsza grupa odwiedzającą firmę, który jest częścią grup kapitałowej ADM.
Po ciekawym wykładzie odnośnie bezpieczeństwa żywności i wdrażaniu systemu HACCP, uczniowie udali się na linię produkcyjną, gdzie od podszewki mogli poznać proces powstawania wsadów owocowych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.
Firma Wild bardzo przestrzega reżimu sanitarnego, dlatego wszyscy musieli, podobnie jak pracownicy, przejść pełną kontrolę sanitarną i ubrać odpowiednie stroje. Bo przecież bezpieczeństwo żywności to podstawa w tej branży.
- Teraz już wiemy skąd się biorą kawałki owoców w jogurtach! - zdradzają uczniowie "esenu" na szkolnym profilu w mediach społecznościowych.
I to jest wiedza zdobyta w praktyce
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie