
pikle własnego wyrobu, majonez lubczykowy, żółtko przepiórcze
pieczone, kolorowe marchewki, pistacja, oliwa ziołowa
sum wędzony, kawior, śmietana mazurska
mięta, migdał, lody z maślanki mrągowskiej
pyza z kozim serem i czarnuszką, oliwa rakowa
+ ser kozi, arbuz kompresowany, mięta, malina, granat, pistacja, sos Vinaigrette miętowy
+ suszona kaczka, czerwona porzeczka, migdały, pomidor koktajlowy, cebula czerwona, ser Parmezan, dresing malinowy z rozmarynem
kluski z mango, marchewki kolorowe, koper włoski, groszek cukrowy, oliwa pietruszkowa, sos Demi glace
puree ziemniaczane, kapusta zasmażana
puree z ciecierzycy, fasolka szparagowa, rabarbar kompresowany, mus wiśniowy
* danie ze świeżych ryb z dodatkami wg przepisu Szefa Kuchni
voulevant z tapenadą z oliwek, groszek cukrowy, czosnek pieczony, sos demi glace miętowy
100% grillowane mięso wołowe, boczek, chutney z cebuli, rukola, ogórek konserwowy, ser Mimolette, sos BBQ, ziemniaki opiekane
panierowany filet z kurczaka, cebula piklowana, sałata lodowa, ser Mimolette, Guacamole, ziemniaki opiekane
kotlet warzywny, cukinia, papryka, sałata lodowa, ser Mimolette, sos Ajwar z oliwkami i suszonym pomidorem, ziemniaki opiekane
papryczka pepperoni, rukola, ser Pecorino Romano, oliwa (* istnieje możliwość zamiany na makaron bezglutenowy)
szarpana kaczka, rozmaryn, pomidor suszony, ser Parmigiano Reggiano, mascarpone, sos śmietanowy (* istnieje możliwość zamiany na makaron bezglutenowy)
szyjki rakowe, karczoch, koper włoski, ser Parmigiano Reggiano, sos pomidorowy (* istnieje możliwość zamiany na makaron bezglutenowy)
puree z karmelizowanej cebuli, jarmuż, mus z żurawiny
frytki, mizeria
kwaśna śmietana, owoce
ser Parmezan, sos pomidorowy
Kahlua, lody śmietanowe, owoce sezonowe
kruche ciastko, grys malinowy, owoce sezonowe
(zapytaj obsługę o dostępność)
(spaghetti, pappardelle, tagliatelle)
kawa Mauro de Luxe
kawa Mauro de Luxe
kawa Mauro de Luxe
kawa Mauro de Luxe
kawa Mauro de Luxe
kawa Mauro de Luxe
(różne smaki)
(Flamingo Vanilla, Toucan Mango, Orca Spice)
(Assam Meleng, Imperial Earl Grey, Darjeeling Puttabong, Grun Matinee, Bavarian Mint, Royal Jasmine, Red Fruit Flash, Manila Mango, Rooibush Sweet Orange)
niegazowana
gazowana
wysokomineralizowana
(cytryna z trawa cytrynową, brzoskwinia z hibiskusem)
(pomarańcza, jabłko, czarna porzeczka, multiwitamina, grejpfrut)
(syrop karmelowy, mleko, espresso)
(syrop Speculoos, Fanta, espresso, bita śmietana)
klasyczny, domowy napój z owoców sezonowych
lekko gazowana oranżada na bazie świeżych cytrusów, aloesu i Fanty
przygotowywana na miejscu, na bazie świeżych cytrusów: 1) klasyczna, 2) owocowa, 3) aloesowa
mocno gazowane soki z dodatkiem świeżych owoców
malinowy lub cytrusowy, z dodatkiem ziół i przypraw
1) tłoczony z jabłek, 2) świeżo wyciskany z owoców cytrusowych
zdrowy miks świeżych warzyw i owoców
herbata z dodatkiem świeżych soków, imbiru, goździków i owoców
orzeźwiający, bezalkoholowy koktajl na bazie świeżych składników: limonkowo-miętowy lub borówkowo-rozmarynowy
Mazurski Browar Ełk
Mazurski Browar Ełk
Mazurski Browar Ełk
Mazurski Browar Ełk
Mazurski Browar Ełk
Mazurski Browar Ełk
orzeźwiający napój alkoholowy na bazie piwa, Sprita i owoców - Mazurski Lager, Sprite, El Jimador Blanco, limonka, mięta
orzeźwiający napój alkoholowy na bazie piwa, Sprita i owoców - Mazurski Ale Czerwony, Sprite, Passoa, sok jabłkowy, arbuz
orzeźwiający napój alkoholowy na bazie piwa, Sprita i owoców - Mazurskie Pszeniczne, Sprite, Bacardi Carta Blanca, syrop mirabelkowy, brzoskwinie
Mazurska manufaktura alkoholi - Szczytno
Mazurska manufaktura alkoholi - Szczytno (gorzki gin, kwaśna wiśnia, rześka pigwa)
Hiszpania
Hiszpania
Włochy
Francja
Włochy
Argentyna
Chile
Australia
Chile
Włochy
Hiszpania (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
Włochy (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
Włochy (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
Moseland, Niemcy (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
Nowa Zelandia (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
Australia (* do każdej butelki wina- karafka wody niegazowanej gratis)
USA
biały rum, likier pomarańczowy, wódka, gin, tequila, Coca-Cola, sok z wyciśniętej pomarańczy
tequila, likier pomarańczowy, limonka, cukier trzcinowy, maliny
Aperol, wino musujące, woda gazowana
whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy, białko
biały rum, cukier trzcinowy, limonka, mięta, woda gazowana
ciemny rum, Coca-Cola, limonka
whisky, wino musujące, likier miodowy, syrop z marakui
Jagermeister, Chambord, sok z limonki, syrop żurawinowy
różowy gin, sok z limonki, syrop cukrowy, białko
likier Chambord, wino musujące, borówka
białe wino domu, Sprite, malina, Grenadina
GATUNEK: Blended Whisky | MOC: 43% | KRAJ: JAPONIA Ikoniczna propozycja od historycznego Japońskiego producenta. 12-letnia Nikka zestawiona jest z destylatów pochodzących z dwóch destylarni: Yoichi oraz Miyagikyo. Wzbogacone zostały one unikalną whisky Coffey Grain. Kształt butelki przypominać ma "Kimono".AROMAT jest elegancki i wyrafinowany. Doskonały balans owoców (jabłko, gruszka, kokos), słodu jęczmiennego, wosku pszczelego, ziół i przypraw. Całość owinięta jest lekką nutką torfowego dymu. SMAK whisky jest łagodny i zrównoważony. Z jednej strony słodowany jęczmień rozciąga się na ziemiste nuty. Z drugiej strony pojawiają się świeże owoce (jabłko, śliwki, mirabelki, gruszka), które przypominają obfite zbiory. Z powietrzem pojawiają się także nuty miodowe i kwiatowe.FINISZ jest długi. Początkowo pojawia się mleko kokosowe oraz owoce (malina, grejpfrut, ananas), które podkreślają świeżość. Dodatkowo paleta wzbogacona jest przyjemnym, tytoniowym posmakiem.
GATUNEK: Single Malt Whisky | MOC: 46% | KRAJ: Szkocja | REGION: Highland Destylarnia Glenmorangie jako jedyna na świecie do produkcji swojej whisky używa wody deszczowej, która naturalnie filtrowana jest w glebie przez 100 lat. Do produkcji Signet\'a użyto bardzo rzadko występującego jęczmienia czekoladowego z Cadbol. Jęczmień ten poddawany jest prażeniu, aby uzyskać bardzo kremowy charakter. W sklad Glenmorangie Signet wchodzą nawet 35-40 letnie destylaty! AROMAT jest bardzo bogaty, z nutami gorzkiej czekolady, kawy, orzechów, śliwek, pomarańczy oraz dębiny. SMAK jest wyjątkowy. Odnajdziemy w nim trufle w czekoladzie, espresso, pomarańcze, migdały, miód, karmel, cynamon, wanilie i nuty tytoniu. FINISZ długi, ponownie z nutami czekolady, pomarańczy, tytoniu, dębiny, która wzbogacona jest o suszone jagody.
GATUNEK: Blended Whisky | MOC: 57.1% | KRAJ: Tajwan Kavalan Vinho Barrique został zwycięzcą kategorii "World\'s Best Single Malt Whisky" na World Whisky Awards w 2015 roku! Whisky ta starzona była w ponownie wyprażonej beczce, w której początkowo spoczywało wino białe oraz czerwone. Jest to najwyższej jakości whisky, pochodząca z pojedynczej beczki o numerze W121225026A, która przełożyła się na 217 butelek. Whisky ta nie była rozcieńczana wodą, posiada naturalną moc alkoholu, nie była barwiona karmelem oraz nie była filtrowana na zimno. AROMAT jest owocowy (wiśnie, śliwki, brzoskwinie, figi, truskawki), z dodatkiem pralin, ciemnej czekolady, toffi, wanilii oraz przypraw. SMAK jest odzwierciedleniem aromatu. Dodatkowo pojawiają się mandarynki, daktyle, kakao oraz pojedyncze ślady tytoniu. FINISZ jest wystarczająco długi...
GATUNEK: Blended Whisky | MOC: 43% | KRAJ: Szkocja | REGION: Islay Lagavulin 16-letni jest wyjątkowy, niezwykły i dojrzały. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów whisky, zwłaszcza lubiących whisky pochodzącą z wyspy Islay. Intensywność tej whisky zawdzięczać można długiemu dojrzewaniu w dębowych beczkach z niewielkim dodatkiem beczek po sherry. Jęczmień używany do jej produkcji początkowo suszony jest gorącym powietrzem, następnie lokalnym torfem. Zawartość fenolu osiąga poziom 35 ppm. AROMAT jest bardzo bogaty, zawierający w sobie wodorosty, morskie powietrze, torfowy dym, pieczywo tostowe, śliwki, jabłka, pomarańcze, migdały, czekoladę oraz tofi. SMAK jest złożony, słono-owocowy. Lekkie nuty sherry, migdały, miód, gorzka czekolada, pomarańcze...
GATUNEK: Single Malt Whisky | MOC: 46% | KRAJ: Szkocja | REGION: Highland Whisky Paul John jest produkowana na słonecznym, zachodnim wybrzeżu Indii - Goa. Jęczmień wykorzystany do produkcji tej whisky uprawiany jest u podnóża Himalajów. Paul John Oloroso debiutowała jesienią 2019 roku. Whisky ta dojrzewała przez 5 lat w beczkach po bourbonie, następnie została przelana na kilkanaście miesięcy do beczek po słodkiej sherry Pedro Ximenez. AROMAT jest pełen bananów, moreli, pomarańczy, fig, orzechów, miodu oraz cappuccino. SMAK jest bogaty, pełen suszonych owoców, toffi, imbiru, cynamonu, migdałów i orzechów. FINISZ bogaty jest w posmak owoców, czekoladowych krówek, lukrecji i imbiru.